Esquire Theme by Matthew Buchanan
Social icons by Tim van Damme

27

Feb

Ada kalanya roda kehidupan memilih untuk diam.

26

Jan

Pattern madness. Tried a new style of illustration for magazine cover (latest typography task that i made w/ @dianyuliasari and others). I drew this extremely carefully because i didn’t have much time to make any alternative drawing (you know, deadline) and i’ve never made any fashion illustration before haha ;;))

Pattern madness. Tried a new style of illustration for magazine cover (latest typography task that i made w/ @dianyuliasari and others). I drew this extremely carefully because i didn’t have much time to make any alternative drawing (you know, deadline) and i’ve never made any fashion illustration before haha ;;))

03

Jan

Duh

Whoa, another stolen-artwork news! ada berita pembajakan karya lagi. Kali ini karya milik salah satu temen facebook bernama A. Jadi ceritanya karya si A diikutin lomba sama si B (pembajak) tanpa izin, dan ternyata menang juara satu. Karyanya sama persis sis, yang beda cuma tulisan nama pembuat aslinya (watermark) yang dihapus dan kemudian karyanya diikutin lomba sama si pembajak. Pas aku kepoin twitter si pembajak…..di bionya ada tulisan gini: “TRUST ME I’M A DESIGNER” terus pas aku kepoin fbnya, ternyata sama juga. Ada juga tulisan pinter corel draw, photoshop, AI, dsb. Intinya, dia nyebut dirinya seorang desainer. Oh, desainer? Oalah mas mas, desainer kok ya nyomot karyanya orang. Padahal karyanya ya udah dikasih watermark sama yang bikin. Gitu kok ya watermarknya dihapus terus diikutin lomba. Padahal, setahuku aturan pertama atau istilahnya kode etik yang haram dilanggar oleh desainer itu ORISINALITAS karya. Desainer itu pantang ngambil karyanya orang lain. Lhawong desainer yang nyontek karya orang lain (walaupun karya dibikin sendiri) aja merasa bersalah apalagi cuma NGAMBIL?. Hhhh. How could yo do that -_- Kalo mau bisa ya latihan, jadikan karya oranglain itu referensi. Bukan dibajak. Dan….. oh! you asked everybody to trust you as designer, didn’t you? Duh, what a shameee.

Aku nulis gini soalnya aku juga pengen jadi desainer suatu saat (semoga tercapai, amin). Tapi yaa gimana ya. Nggak adil aja kalo orang yang beneran desainer (melalui proses panjang, kerja keras dan menjaga orisinalitas karya), sama orang yang kerjaannya mengaku-ngaku karya desain orang lain sama sama disebut desainer. Sepurane.

25

Dec

When was the last time I draw with a big smile, fluttering heart and wild imagination?

Do not forget to do that. Do not forget to do this. 3 messages today, 6 yesterday. Of course, dear friends. Just in case you all forget, i wanna tell you that i am a human and i have a limit. And right now i’m trying to swipe away my limit, so just wait. Just wait, will you please? 

22

Dec

Your life is this easy to others. If you’re not going to hold it up, then who will?
schl
Through the Looking Glass by lovelylost featuring vintage home decor ❤ liked on PolyvoreVanessa Bruno shift dress / H m cardigan, $41 / Aerie over the knee socks / Office brown ankle boots, $125 / Chiarugi cross body messenger bag / Charlotte Olympia black earrings, $54 / Club Manhattan chain jewelry, $27 / Stone jewellery, $13 / Sakdidet Road rabbit jewelry, $41 / The North Face pom beanie / Vintage home decor, $17 / Wild West Newspapers
(via Happy Pastels)
"A doctor does not have to consume all medicines they’ve arranged to sick people" // So do I. Though i would never put this-pastels-colored-thing in my wardrobe, i still like the colour. Or in other words, it would be nice seeing a person in this outfit somehow ;;)

(via Happy Pastels)

"A doctor does not have to consume all medicines they’ve arranged to sick people" // So do I. Though i would never put this-pastels-colored-thing in my wardrobe, i still like the colour. Or in other words, it would be nice seeing a person in this outfit somehow ;;)

21

Dec

fikakikukeko:

ntar bisa jadi desainer beneran gak ya?

the same exact question that i always repeat in mind :)

//watermelon infographic illustration task 3. It was done using corel draw in less than 24 hours. I made this after looking for some references in behance. and……..i just can go this far haha

//watermelon infographic illustration task 3. It was done using corel draw in less than 24 hours. I made this after looking for some references in behance. and……..i just can go this far haha